Siirry suoraan sisältöön

Tottelevaisuuskoulutus

Tottelevaisuuskoulutus on kaiken toiminnan perusta

Toko on koiraurheilulaji, joka keskittyy koiran käyttäytymisen ja tottelevaisuuden kehittämiseen. Sen tarkoituksena on opettaa koiralle perustottelevaisuustaitoja ja vahvistaa koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä.

Toko sisältää erilaisia liikkeitä ja tehtäviä, joita koiran ja ohjaajan tulee suorittaa tietyssä järjestyksessä ja tietynlaisella suorituksella. Tyypillisiä tokoliikkeitä voivat olla esimerkiksi seuraaminen, istuminen, maahanmeno, luoksetulo, hyppyesteiden ylitys ja erilaiset sivulletulo-liikkeet.

Toko-koulutuksessa korostetaan positiivista vahvistamista, jossa koiraa palkitaan oikeasta käytöksestä. Tämä luo myönteisen ilmapiirin ja auttaa koiraa ymmärtämään, mitä siltä odotetaan. Toko on siis erinomainen tapa luoda vahva perusta koiran ja ohjaajan väliselle yhteistyölle ja varmistaa, että koira toimii turvallisesti ja luotettavasti erilaisissa tilanteissa.

Lisäksi toko voi olla myös kilpailulaji, jossa koirakot suorittavat tietyt liikkeet tuomarien arvioitavaksi. Kilpailuissa arvostellaan muun muassa liikkeiden suoritustapaa, tarkkuutta ja yhteistyötä koiran ja ohjaajan välillä.

Toko on suosittu harrastus monien koiranomistajien keskuudessa, sillä se tarjoaa monipuolisen ja hyödyllisen tavan viettää aikaa koiran kanssa samalla kun vahvistetaan koiran koulutuksen perusteita.

Pentu- ja perustottelevaisuuskurssit KirKessä

Järjestämme keväisin ja syksyisin muutamia pentu- ja perustottelevaisuuskursseja mahdollisuuksien mukaan. Koulutuksia pidetään KirKe-hallin ulkokentällä sekä Kirkkonummella urheilukentällä.

Pentu- ja perustottelevaisuuskurssit koostuvat viidestä n. 45 minuutin treenikerrasta. Kurssilla harjoitellaan koiran palkkausta sekä erilaisia motivointikeinoja. Lisäksi kurssilla harjoitellaan koiran käsittelyä, kontaktia, luoksetuloa, hihnassa kulkemista sekä muita arjessa hyödyllisiä taitoja.

Toko-koulutus

Kirkellä on jäsenille kaksi tokon viikko ryhmää, toinen maanantaisin Kirkkonummen keskustassa ja toinen sunnuntaisin Kirke-hallissa.

Pentu- ja perustottelevaisuuskurssien hinnat 

  • Kirkkonummen Kennelkerhon jäsenet:
  • 50 euroa/5 kertaa
    (alempi hinta on voimassa vain jäsenille, joiden jäsenyys on hyväksytty ennen kurssia. Mikäli jäsen ei maksa halllimaksua muuten ja kurssi pidetään hallissa, tulee hintaan lisää 5 euroa/kerta, yht 75 euroa)
  • Muut: 100 euroa/5 kertaa
    (125 euroa/5 kertaa mikäli kurssi pidetään hallissa sisällä)

Yhteystiedot

Pentu ja perustottelevaisuuskoulutus:
kirkkonummipetokoulutus@gmail.com

Toko-Koulutus
tokokirkkonummenkennelkerho@gmail.com

Ilmoittautuessa mainitse oma nimesi sekä koiran ohjaajan nimi, koirasi nimi, ikä ja rotu.

Kurssille osallistuvilla koirilla on oltava voimassa Kennelliiton määräysten mukaiset rokotukset, pennuilla myös tehosterokotukset.

Kurssit 2024

Pentujen torstain perustottelevaisuuskurssi 25.4.-30.5. klo:17.30-18.30 -päättynyt.