Siirry suoraan sisältöön

Näyttelytoiminta

Koiranäyttelytoiminta KirKessä

KirKe järjestää vuosittain yhdestä kolmeen Match-Showta ja näyttelytreenejä.

Lisäksi kirkeläiset ovat mukana auttamassa Messukeskuksen koiranäyttelyiden järjestelyissä aina joulukuussa.

Match-show

Match show on leikkimielinen koiranäyttely, johon tavallisista näyttelyistä poiketen voivat osallistua kaikenikäiset ja -rotuiset eläimet, myös sekarotuiset.

Match show’ssa koirat jaetaan kilpaluokkiin iän, koon, näyttelykokemuksen tai esittäjän iän perusteella. Näyttelyssä on useimmiten luokat niin isoille koirille (yli 40 cm), pienille koirille (alle 40 cm) sekä pienille pennuille (alle 40 cm) ja isoille pennuille (yli 40 cm). Usein järjestetään myös veteraaniluokka, Junior Handler -kilpailu ja lapsi ja lelukoira -kilpailu.

Tuomari arvostelee koirat kehässä pareittain. Parempi koira saa punaisen nauhan ja toiseksi tullut sinisen. Kun koirat on jaettu punaisen ja sinisen nauhan saaneisiin, ne arvostellaan yhdessä, ensin siniset ja sitten punaiset. Sekä sinisen että punaisen nauhan saaneista tuomari sijoittaa n. 4-5 mielestään parasta koiraa, jotka palkitaan.

Match show’ssa koiria ei arvostella rotumääritelmien mukaan, sillä se on sekarotuisten kohdalla mahdotonta. Arvostelut perustuvat yleensä eläimen kuntoon ja käyttäytymiseen sekä esittäjän ja eläimen väliseen yhteistyöhön. Arvostelut ovat usein tuomarin oman mieltymyksen mukaisia. Virallisia arvostelusääntöjä ei ole, joten arvosteluperusteet saattavat vaihdella paljonkin.

Match show’t antavat hyvän mahdollisuuden harjoittaa omistajan ja koiran välistä yhteistyötä ja ovat hyvä paikka myös koiranpennun sosiaalistamiseksi.

Ilmoittautuminen tapahtuu yleensä etukäteen tai paikan päällä. (lähde: Wikipedia)

Näyttelykoulutukset

  • Näyttelykoulutuksista ilmoitetaan tapahtumasivuilla

Yhteystiedot

(yhteystiedot tulossa)

Ilmoittautuessa mainitse oma nimesi sekä koiran ohjaajan nimi, koirasi nimi, ikä ja rotu.

Näyttelyihin ja koulutuksiin osallistuvilla koirilla on oltava voimassa Kennelliiton määräysten mukaiset rokotukset, pennuilla myös tehosterokotukset.

Tulevat näyttely-tapahtumat