Siirry suoraan sisältöön

Hoopers

Hoopers on agilityn alalaji

Hoopers on agilityn alalaji. Agilityyn verrattuna lajissa ei ole hyppäämistä, kiipeämistä tai pujottelua. Hoopersradan linjat ovat esteeltä toiselle suoraviivaisempia, mikä tekee siitä erityisen esteettömän ja turvallisen. Hoopers sopiikin kaikenikäisille ja -kokoisille koirille, myös niille, jotka eivät pysty hyppäämään tai tekemään äkillisiä suunnanmuutoksia.

Koiran ohjaaminen tapahtuu määritellyltä ja merkityltä ohjausalueelta. Ohjaaja saa käyttää kaikenlaisia suullisia käskyjä sekä käsimerkkejä ja liikkua ohjausalueen sisällä niin paljon kuin on tarve. Ohjausalueen koko, esteiden etäisyys toisistaan ja maksimietäisyys kauimmaisesta esteestä vaihtelee luokittain. Hoopersradan esteitä ovat hoopit, tunnelit, tynnyrit ja veräjät.

Hoopers korostaa koiran ja ohjaajan yhteistyötä ja kommunikaatiota vahvistaen koiran ja ohjaajan välisiä siteitä. Suomessa ensimmäiset viralliset Hoopers-kilpailut järjestetään näillä näkymin huhti-kesäkuussa vuonna 2025.

Hoopers-harjoittelu KirKessä

Vaikka Hoopers on suhteellisen uusi laji KirKessäkin, löytyy tarjonnastamme useampia säännöllisesti harjoittelevia ryhmiä eritasoisille harrastajille.

Lisäksi tavoitteena on järjestää erillisiä tutustumistilaisuuksia ja lyhytkursseja sekä epävirallisia kilpailuja.

Kasvava laji kaipaa kipeästi uusia kouluttajia! Seura korvaa mahdollisuuksien mukaan kouluttautumiskustannukset (sovittava etukäteen lajivastaavien kanssa).

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

Hoopers-ryhmien ryhmäpaikoista järjestetään erillinen haku keväisin. Tästä ilmoitetaan erikseen KirKen facebook-sivuilla.

Hinta

Pistevaatimukset / kurssin hinta löytyvät pistesäännöistä tai kurssi-ilmoituksesta.