Siirry suoraan sisältöön
Agility

Agility on hauskaa liikuntaa koiralle ja omistajalle!

Tervetuloa tutustumaan kiehtovaan maailmaan nimeltä koirien agility! Agility on energinen ja jännittävä harrastus, joka tarjoaa hauskaa ja liikunnallista puuhaa sekä koiralle että ohjaajalle. Koiramme rakastavat haasteita ja nopeatempoista menoa, ja agility on täydellinen tapa tyydyttää niiden uteliaisuutta ja tarvetta liikkua.

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva kaiken ikäisille ihmisille sopiva liikuntamuoto. Ohjaaja ohjaa koiran suorittamaan radalla olevat esteet liikkumalla, kehonsa liikkein ja ääntään käyttäen. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä josta molemmat nauttivat. Radalla koirakko kohtaa erilaisia esteitä, kuten hyppyjä, putkia, keinuja ja kontaktiesteitä. Tavoitteena on suorittaa rata virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti. Tämä vaatii koiralta ja ohjaajalta hyvää kommunikaatiota, keskittymistä ja koordinaatiota. Agility vahvistaa koiran ja ohjaajan välistä sidettä. Yhdessä oppiminen ja haasteisiin tarttuminen luo luottamusta ja iloa molemmin puolin. Lisäksi agility tarjoaa koirallesi henkistä ja fyysistä stimulaatiota, mikä tekee siitä erinomaisen keinon pitää aktiivinen koira onnellisena ja terveenä.

Tarjoamme monipuolisia mahdollisuuksia kaiken tasoisille koirakoille. Olipa kyseessä vasta-alkaja tai kisakenttien konkari, meillä on valmennusta ja harjoituksia kaikille. Lisäksi järjestämme säännöllisesti agilitykilpailuja, joissa voit testata taitosi ja nauttia yhteisön hengestä. Kisamenestys mahdollistaa osallistumisen lajin arvokisoihin. Suomessa järjestetään vuosittain SM, Halli-SM, Games-SM sekä senioreiden, junioreiden ja paraohjaajien SM kilpailut, maajoukkuekarsintoja unohtamatta. Kansallisesti merkittäviä kilpailuja ovat myös eri kennelpiirien alueella järjestettävät piirinmestaruuskilpailut. Kirkkonummen Kennelkerholaiset ovat osallistuneet aktiivisesti lajin kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin ja menestystä on tullut myös lajin huipulta!

Liity mukaan KirKen agilityporukkaan ja koe ilo ja jännitys. Oli kyseessä sitten harrastus tai kilpailulliset tavoitteet, agility tarjoaa unohtumattomia kokemuksia ja uusia ystävyyssuhteita. Tervetuloa mukaan iloiseen ja vauhdikkaaseen seikkailuun!

Tasoluokat 1, 2 ja 3

Tasoluokkia on kolme. Kilpaileminen aloitetaan 1-luokasta, josta koira oikeuttavat tulokset saatuaan nousee 2-luokkaan. Kakkosluokasta 3-luokkaan siirtyminen edellyttää jälleen tiettyä määrää puhtaita – eli nollaratoja. Tasoluokkien eroina ovat radan vaikeusaste sekä koiran suoritusnopeus.
3-luokkalaisilla on mahdollisuus osallistua SM-kisoihin sekä maajoukkuekarsintoihin täytettyään osallistumiskriteerit.

Säkäkorkeudet kokoluokittain

Kotimaisissa kilpailuissa koirat jaetaan viiteen kokoluokkaan säkäkorkeuden perusteella:

  • Pikkumini (XS): koirat, joiden säkäkorkeus on alle 28 cm
  • Mini (S): koirat, joiden säkäkorkeus on alle 35 cm
  • Medi (M): koirat, joiden säkäkorkeus on vähintään 35 cm mutta alle 43 cm
  • Pikkumaksi (SL): koirat, joiden säkäkorkeus on vähintään 43 cm mutta alle 50 cm
  • Maksi (L): koirat, joiden säkäkorkeus on vähintään 50 cm

Kansainvälisissä kilpailuissa pikkumaksien eli intermediate-kokoluokan säkäkorkeusrajat poikkeavat kansallisista. Intermediate-luokkaan kuuluvat koirat, joiden säkäkorkeus on 43-48cm.